Luna august aduce la Suceava Festivalul Medieval „Stefan cel Mare”
Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava se va desfășura anul acesta în perioada 15 – 18 august.
In cele patru zile, vor avea loc peste 200 de spectacole la care vor participa zeci de trupe si peste 500 de participanți din șapte țări.
Artistii care vor fi prezenti la festival sunt din Slovacia, Turcia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, România.
Proiectul este aprobat și finanțat de Consiliul Județean Suceava, realizat în asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Local al municipiului Suceava și organizat de Muzeul Național al Bucovinei.
Primăria Suceava finanțează și în acest an Festivalul de artă medievală „Ștefan cel Mare”, cu suma de 350.000 de lei, așa cum a făcut-o de la prima ediție, care a avut loc în urmă cu 18 ani.
Costurile totale de organizare sunt de 860.000 de lei, din care 130.000 de lei vin de la sponsori atrași de organizator – Muzeul Național al Bucovinei, 350.000 de lei de la bugetul local și restul din bugetul muzeului, asigurat de Consiliul Județean Suceava.
În cetate și pe platou localnicii și turiștii îi vor întâlni pe Ana Creangă și Vlad Ciocoiu, Suceava; Anacronism, Sibiu; Ansamblul de percuție Spirit, Bacău; Asociația culturală Friederich Schwartz, Suceava; Asociația Istoria Vie, Cluj; Asociația Italienilor din România RO.AS.IT; Avitohol, Bulgaria; Bastion, Republica Moldova; Caravana cu jocuri, București; Castellum Cassovia, Slovacia; Castelul din Carpați, Deva; Cavalerii Cetăţilor Bârsei, Braşov; Cultura Gratia Urbis, Sighetu Marmației; Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesűlet, Ungaria; Deep6 project, Timișoara; Delegația din Principatul de la Kiev, Ucraina; Deus Vult, Oradea; Dr. Andrei Pogăciaș; Equestrian Dreams, Suceava; Funny Art, Iaşi; Grupul Truverii, București; Ignis Vultus, Iași; Karavan, Miercurea Ciuc; KVH Teokratos, Slovacia; Marius Rogojinschi, Botoșani; Medieval Art, București; Nokors, București; Ordinul cavaleresc Străjerii Cetății Neamțu, Târgu Neamț; Ordinul Solomonarilor, Suceava; Pe cai la Mitoc, Suceava; Peregrinii, Timișoara; Sipahi Spor Ișletmele Ticaret Sanayi Limited Șirketi – Ordugah Turkish Historical Reenactment Team, Sivas – Turcia; Șoiman Art, Deva; Straja Cetății Sucevei, Suceava;Teutonii Transilvaniei, Sibiu; Toboșarii de Mureș, Târgu Mureș; Vulturii din Țara Călatei – Kalotaszegi Turul, Sălaj.